Velda Waterkwaliteit

De waterkwaliteit van je vijver is allesbepalend voor het leven in de vijver. Daarom heeft Velda diverse producten om het water gezond te krijgen. lees verder...

Artikelen 1 tot 36 van 54 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 36 van 54 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Meten van de waterkwaliteit

Er zijn verschillende waardes waar bij het meten van de waterkwaliteit rekening wordt gehouden. De waterkwaliteit wordt getest aan de hand van de stoffen die in het water zitten. De drie verschillende waardes waar naar gekeken wordt zijn de pH waarde, de GH waarde en de KH waarde. Voor elk van deze waarde heeft Velda verschillende producten om deze waarde op een gezond peil te krijgen en te zorgen voor een hoogwaardige waterkwaliteit.  


Met de pH waarde van het water wordt de zuurgraad van het water bepaald. Voor een gezonde waterkwaliteit adviseren wij een pH waarde van tussen de 7 en 9. Als de pH-waarde in de ochtend tussen de 7 en 8 zit en in de avond tussen de 8 en 9, dan duidt dit op een gezond vijvermilieu. De waterkwaliteit is bij deze waardes goed.


GH waarde

Met de GH waarde wordt de hardheid van het water gemeten. De waterkwaliteit wordt bepaald aan de hand van het calcium en magnesium in de vijver. Voor vijverwater geldt dat een goede GH-waarde tussen 8° en 12° ligt. Het voordeel van een goede GH-waarde is onder andere dat de zuurstof in het water hierbij het beste wordt behouden. Het is aan te raden om maandelijks de GH waarde te meten. Dit is omdat door weeromstandigheden de hardheid van het water constant  veranderd. Wanneer de waterkwaliteit is gemeten en de GH waarde te laag blijkt te zijn kan Velda GH Plus worden gebruikt om dit voor langere tijd te verhogen.


KH waarde

Een andere belangrijke waarde als het om de waterkwaliteit gaat is de KH-Waarde. Deze waarde geeft de carbonaathardheid van het water aan. Dit carbonaat ontstaat doordat CO2 zich bindt met het calcium en magnesium wat zich in de vijver bevindt. Wanneer de micro-organismen in de vijver voldoende CO2 vrijgeven zal deze waarde op peil blijven. Dit is echter niet altijd het geval. Om deze reden is het belangrijk om deze waarde regelmatig te meten. Een goede KH-waarde ligt tussen de 6° en 8°. De KH-waarde kan net als GH-waarde voor langere tijd verhoogd worden door Velda KH Plus te gebruiken. Wil je erachter komen of je vijverwater gezond is? Meet dit dan met een van de verschillende waterkwaliteit tests van Velda.