Velda Visvoer

Door voor Velda visvoer te kiezen kies je voor de hoogste kwaliteit voer voor je vijvervissen. Het visvoer van Velda is rijk aan: eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen. lees verder...

35 artikel(en)

per pagina

35 artikel(en)

per pagina

Wat voor Velda visvoer moet je geven?

Doordat er zoveel verschillende soorten Velda visvoer zijn, is het vaak lastig om het juiste te kiezen. Alle soorten vijvervissen hebben ander soort en hoeveelheid voer nodig. Belangrijke zaken om rekening mee te houden, zijn dat vissen in de lente en zomer ander soort voer nodig hebben dan in de herfst en winter. Doordat vissen in de lente- en zomermaanden veel actiever zijn, is het van groot belang dat ze in deze periode meerdere keren per dag gevoerd worden. Hierbij is een van de automatische Velda Visvoeders een geweldig hulpmiddel. Hiermee is het eenvoudig in te stellen hoeveel en hoe vaak de vissen gevoerd moeten worden. Super handig dus! Zeker als je op vakantie gaat, het Velda visvoer af en toe vergeet te geven of niet voldoende thuis bent.


Tip: Visvoer moet binnen ongeveer 5 tot 10 minuten helemaal op zijn. Anders krijgen de vissen teveel voeding binnen. Dit is niet goed voor de vissen en heeft ook een nadelig effect op het vijverwater.


Velda Koikarpers Visvoer

Koikarpers zijn gebaat bij Visvoer met veel eiwit, dit heeft een positief effect op de groei en gezondheid van de karpers. Het is aan te raden om tijdens de herfst- en wintermaanden ander voer te gebruiken dan tijdens de warmere maanden. Voor een zo optimaal mogelijke gezondheid van je vissen, raden onze Velda experts aan om het volgende wintervoer te gebruiken: Velda SaniKoi Winter Wheat. Bij tempraturen boven de 15 graden Celsius raden wij aan om het volgende visvoer te gebruiken: Velda SaniKoi Colour Hi-Grow Mix. Dit voer helpt met het verder ontwikkelen van de unieke kleuren van de vissen.


Velda Visvoer voor Steuren

De keuze voor het juiste Velda visvoer voor steuren is een stuk simpeler. Steuren kunnen namelijk het gehele jaar door hetzelfde voer eten. Dit komt omdat de vissen ook in de winter actief zijn. Wel moet er minder voer worden gegeven in de winter. Het meest gekochte Velda visvoer voor steuren is de Velda Sturgeon Fish Food, echter is er nu ook een soort voer die zo is samengesteld, waardoor het voer niet vertroebelt en daardoor geen nadelige effecten heeft op het vijverwater. Dit is het Velda Sanikoi Sturgeon Pro green visvoer.


Velda Siervissen Visvoer

Velda Visvoer voor siervissen kan onder verdeeld worden in; vlokvoer, voer om de kleuren te versterken en wintervoer. Tijdens de koudere maanden is het aan te raden om het volgende voer te gebruiken: Velda Winter Fish Food. Voor kleurbehoud of de kleuren van je siervissen te versterken is het gebruik van Velda 3-Colour Pellet Food het meest geschikt. Natuurlijk is er ook Velda visvoer die door alle siervijvervissen graag wordt genuttigd. Dit zijn de Gold Sticks Fish Food en de Gold Flakes Fish Food. Het verschil tussen dit Velda vissenvoedsel is dat de sticks geschikter zijn voor grote vissen en de vlokken door alle siervissen worden gegeten.