Velda Vismedicijnen

Velda heeft verschillende vismedicijnen ontwikkeld om veelvoorkomende ziektes bij vijvervissen te genezen. lees verder...

10 artikel(en)

per pagina

10 artikel(en)

per pagina

Het gebruik van vismedicijnen

Velda heeft diverse vismedicijnen ontwikkeld voor uiteenlopende ziektes. Één van deze geneesmiddelen is de SaniKoi Bactimon. Dit vismedicijn is ontwikkeld om bacteriële infecties bij siervissen te genezen. Symptomen bij bacteriële infecties zijn: verlies van schubben, gaten in de huid, wonden, zweren en een donkergekleurde of opgezette buik. Een ander geneesmiddel is de SaniKoi Paratex dit werkt tegen karper luis en anker wormen. Wanneer de vis aan deze ziekte lijdt is dit eenvoudig te achterhalen. De luizen en ankerwormen zijn goed te zien op de huid van de vissen. Als de siervissen last hebben van andere wormen, zoals de kieuwwormen, huidwormen of bandwormen dan kies je voor de Velda SaniKoi Wormex. De symptomen bij deze infecties zijn een verhoogde ademhaling, snelle vermagering en/of het schuren van de vissen tegen de vijverwand of andere objecten om de wormen proberen te verliezen.


Een ander vismedicijn die Velda heeft ontwikkeld is de SaniKoi Witte Stip. Dit geneesmiddel is gemaakt om witte stippen, peperstippen en zwarte stippen te genezen. De stippen op de vissen zijn niet altijd makkelijk te zien. Het kunnen namelijk ook grijs-witte puntjes zijn die in combinatie met het water lastig zijn om vast te stellen.


Uiteraard is het voorkomen van visziekten beter als het genezen ervan. Om deze reden heeft Velda naast vismedicijn ook kuren ontwikkelt om de vissen gezond te houden. De kuren die Velda biedt zijn de SaniKoi LiquiBac en de SaniKoi Vital. Deze kuren zijn gemaakt om vissen weer in topconditie te krijgen na het gebruik van de vismedicijnen of na installatie van een nieuwe vijverfilter. Ook kan de LiquiBac kuur worden gebruikt om de aanmaak van micro-organismen te versnellen bij een nieuw gelegde vijver.  


Waarschuwingen bij gebruik van vismedicijnen

Uiteraard is het bij gebruik van vismedicijnen net als bij mensen van belang de bijsluiter goed te lezen. Zo kunnen bepaalde medicijnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. De medicijnen zijn enkel te gebruiken voor siervissen en niet voor vissen die als levensmiddel dienen. Er zijn daarnaast ook enkele Velda vismedicijnen die tijdelijk voor waterverkleuring zorgen. Van dit bijeffect hoef je niet te schrikken. Deze verkleuring verdwijnt na een aantal dagen.