Velda UV-C Filters

Velda Clear Control

Velda Cross Flow

Velda Floating Combi

Velda UV-C Filters

Velda Giant BioFill

Velda Pond Skimmer

Velda Filtermaterialen

Een Velda UV-C filter zorgt voor schoon en glashelder vijverwater. De UV-C lamp zorgt door middel van straling, dat algen worden voorkomen.  lees verder...

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina

De werking van een UV-Filter

Bij het gebruik van een UV-C filter zijn er enkele zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Zo hebben de Velda UV-C lampen de eigenschap dat ze een lange levensduur hebben. Ze hebben zo’n 7000 branduren. Hierdoor kun je door jaarlijks vervangen van de lamp het gehele jaar door van een heldere en schone vijver genieten. Daarnaast moet bij de aanschaf van de lamp rekening worden gehouden met het vermogen van de lamp. Bij een UV-C Filter geldt dat 2 tot 3 watt 1000 liter vijverwater aankan.


Naast algen kan een UV-C filter er ook voor zorgen dat andere ziektekiemen en zelfs schimmels worden gedood. De straling zorgt ervoor dat het water wordt gesteriliseerd en een kristalheldere vijver krijgt. Doordat deze algen, schimmels en andere ziektekiemen bij erg korte contacttijd al gedood worden is het mogelijk om een sterk uv-c filter te gebruiken die een hoge doorstroomsnelheid heeft.


Voordelen van een UV-C filter

Één van de voordelen bij de aanschaf van een Velda UV-C filter is dat deze erg makkelijk in gebruik zijn. Door een pomp te combineren met het filter en een Velda UV-C Filter te installeren is de vijver al goed beschermt tegen de vorming van algen.