Velda Giant Biofill

Velda Clear Control

Velda Cross Flow

Velda Floating Combi

Velda UV-C Filters

Velda Giant BioFill

Velda Pond Skimmer

Velda Filtermaterialen

De Velda Giant Biofill is zoals de naam al doet vermoeden een filter die geschikt is voor het gezond houden van grote vijvers. lees verder...

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina

De werking van de Velda Giant Biofill

De Velda Giant Biofill filter werkt op basis van het doorstroomprincipe. Het water wordt door verschillende kamers gepompt. In elke kamer zorgt het vijverfilter ervoor dat het water een bepaald proces doorgaat. Deze processen zijn zo ontwikkeld om je vijver zo schoon en helder mogelijk te maken. In de eerste fase van het filter zit een ingebouwde UV-C unit. Deze UV-C unit zorgt ervoor dat algen en ziektekiemen worden gedood door de UV straling die er afgegeven wordt. Ook is het in de eerste kamer of cassette mogelijk om een luchtpomp aan te sluiten. In de tweede fase van de wordt er naast vuilfiltering ook door het filtermateriaal gezorgd voor de aangroei van micro-organismen. De Giant Biofill filter heeft in vergelijking met andere filters een gigantische potentieel om micro-organismen te laten groeien.


De derde cassette van de Velda Giant Biofill vijverfilter wordt gebruikt om fijn vuil te filteren. Dit gebeurd door  de grove Japanse mat waarmee deze cassette is gevuld. Deze mat is zo gemaakt dat deze naarmate de tijd vordert steeds meer micro-organismen zal tellen. Dit kan in de miljarden lopen, dit is uiteraard erg goed voor het vijverwater. Hierdoor wordt het water helder doordat waterplanten beter kunnen groeien. De laatste cassette is gevuld met een fijnere versie van de Japanse mat, met deze mat worden de fijnst mogelijke deeltjes uit het vijverwater verwijdert.


Keuze voor de Velda Giant Biofill doorstroomfilter

De Velda Giant Biofill vijverfilter is een geweldige filter voor vijvers vanaf 20000 liter en voor grotere vijvers. Door het meer-kamersysteem wordt er optimaal gezorgd voor een zo helder mogelijke vijver. Het product is niet alleen erg goed in het zorgen voor een gezonde vijver, maar is daarnaast ook betrouwbaar en duurzaam. Velda biedt dan ook 2 jaar garantie aan op de producten in de Giant Biofill serie. Daarnaast worden deze filters geleverd met de Mineral Filterstart tabletten. Deze tabletten zorgen voor een goede mineraalbalans in het vijverwater.