Velda Cross Flow

Velda Clear Control

Velda Cross Flow

Velda Floating Combi

Velda UV-C Filters

Velda Giant BioFill

Velda Pond Skimmer

Velda Filtermaterialen

De Velda Cross-Flow Biofill is een doorstroom vijverfilter met verschillende kamers, die zorgt voor een gezonde leefomgeving voor planten en vissen.  lees verder...

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Voordelen van het meerkamersysteem van de Velda Cross-Flow Biofill

De Cross-Flow Biofill doorstroomfilter wordt geleverd met een UV-C unit van 18 Watt. Deze UV-C unit zorgt ervoor dat alle zweefalgen en ziektekiemen in je vijver worden gedood. De lampen die worden geleverd zijn long life UV-C lampen. Deze hebben een levensduur van meer dan 7500 branduur. De reservelampen van de Cross Flow Biofill filer van Velda zijn eenvoudig te bestellen via onze webshop.


Het voordeel van de Cross-Flow Biofill is dat het vijverwater mede door het bovengenoemde UV-C unit helder wordt en blijft. Wanneer je de set van het artikel aanschaft heb je als voordeel dat je er naast de filterslang en alle benodigde filtermaterialen er ook een vijverpomp bij zit. Deze pomp draagt bij aan de watercirculatie van de vijver en de hoeveelheid zuurstof die in het water komt. De verschillende kamers van de Cross-Flow Biofill filteren het water op verschillende wijze. De verschillende manieren van filteren zorgt ervoor dat je een zo helder mogelijke vijver krijgt en al het vuil uit je vijver wordt gefilterd.


Velda Cross Flow Biofill Set

De Cross-Flow Biofill vijverfilter set is voorzien van een 18 Watt UV-C Unit en alle benodigde filtermaterialen en aansluitstukken. De ultraviolette straling van de UV-C lamp doodt zweefalgen en ziektekiemen. Optioneel is het integreren van een Velda Pond Heater (300 Watt). Het verwarmingselement biedt de mogelijkheid om het vijverfilter ook ’s winters te gebruiken. Ook wordt de activiteit van de micro-organismen enorm gestimuleerd. Kies bij vijvers tot 10.000 liter, daarom voor de Cross-Flow Biofill filter set.