Velda Box Filter

De Box Filter van VT is een filtersysteem die aan de hand van één kamer werkt. De filter is hierdoor erg compact en is gevuld met filtermateriaal die als doel heeft het vijverwater te filteren. Wanneer je kiest voor de Box Filter Set 4000 of Box Filter Set 7000 ontvangt je naast het filter met filterschuim (fijn en grof) en Filtra-Sub ook nog een luchtpomp en een slang. Dit maakt de installatie van dit artikel erg makkelijk en snel. De Vt Box Filter is geschikt voor vijvers tot maximaal 7000 liter. Mocht de vijver groter zijn, dan is het aan te raden om een van onze grotere vijverfilters aan te schaffen.

3 artikel(en)

per pagina

3 artikel(en)

per pagina

Voordelen VT Box Filters

De VT Box Filter werkt door het water door de filter te laten stromen. Het filterschuim en het net met Filtra Sub zorgt voor een goed filtratieproces en schoon en gefilterd water. De bijgeleverde pomp die bij de set wordt geleverd, heeft een erg voordelig effect op de vijver. De pomp zorgt ervoor dat het water in de vijver blijft circuleren, wat noodzakelijk is voor het leven in vijvers. Wanneer het water in een vijver niet circuleert, dan kan er erg snel zuurstoftekort optreden. Zuurstoftekort kan ervoor zorgen dat de vissen in het vijverwater vreemd gaan gedragen en ze kunnen hier zelfs aan overlijden. Ook is het niet bevorderlijk voor de waterkwaliteit. Dit komt doordat de micro-organismen in de vijver niet of nauwelijks haar werk kunnen doen om voldoende bacteriën aan te maken.


Installatie en onderhoud van de VT Box Filter

Naast het filtratieproces is het bij de VT Box vijverfilter ook van belang dat deze energiezuinig en makkelijk in gebruik is. VT ontwikkelt haar producten om zo’n manier waardoor de filters van dit merk erg makkelijk zijn aan te sluiten en te installeren. Als je er niet uitkomt, dan kun je de bijgeleverde handleiding raadplegen, deze downloaden op de site van VT of contact opnemen met een van onze Velda vijverfilter experts. Ook heeft VT gelet op de duurzaamheid van de filter. Het filter en de pomp die bij de set is geleverd staan het gehele jaar. Om deze reden heeft VT de Box Filter erg energiezuinig gemaakt.