Velda Vijverfilters

Velda Clear Control

Velda Cross Flow

Velda Floating Combi

Velda UV-C Filters

Velda Giant BioFill

Velda Pond Skimmer

Velda Filtermaterialen

Een Velda vijverfilter zorgt voor een optimale leefomgeving voor je vissen en planten.  lees verder...

Artikelen 1 tot 36 van 115 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Artikelen 1 tot 36 van 115 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

De werking van een doorstroom vijverfilter

Velda heeft verschillende vijverfilters die elk over haar unieke eigenschappen beschikken. Een van de meest gebruikte systemen is het doorstroom principe. Deze filters zijn vooral geschikt voor grotere vijvers en voor vijvers met veel vissen. Doorstroomfilters hebben verschillende kamers waar het water doorheen wordt gepompt. Elke kamer heeft zijn eigen doel. De eerste kamer waar het vijverwater door wordt gepompt zorgt ervoor dat grover vuil wordt gefilterd. De tweede kamer is gevuld met filterlava. Filterlava is gemaakt met gezonde bacteriën. Deze bacteriën zorgen ervoor dat het water weer gezond wordt en blijft. In de laatste fase van het doorstroom proces worden de meest fijne deeltjes gefilterd. Het water wordt hierna door de Velda vijverfilters weer terug in de vijver gepompt. Het proces blijft continu lopen, waardoor het water altijd schoont en gezond blijft.


Drukfilters voor middelgrote vijvers

Velda Drukfilters zijn vijverfilters die voornamelijk geschikt zijn voor middelgrote en kleine vijvers. De filtercapaciteit van dit soort filters is niet zo groot als de doorstroomfilters. Wij raden aan om voor een vijverfilter set te kiezen. Bij een set zit er naast het filter zelf ook een waterpomp, een UV-C unit en vaak ook nog verschillende filtermaterialen bij. Hierdoor ben je veel voordeliger uit. Met een UV-C unit in combinatie met een vijverfilter worden eventuele algen bestreden en blijft het water helder en schoon.


Drijvende Velda vijverfilters

Drijvende Velda vijverfilters zijn voornamelijk geschikt voor kleinere vijvers, maar kunnen ook gebruikt worden als extra filter bij grotere vijvers. Naast dat deze skimmer erg makkelijk is in gebruik, er zijn namelijk geen extra slangen of pomp voor nodig, is die ook nagenoeg onzichtbaar in je vijver. De Velda Pond Skimmer is hier een voorbeeld van. De pond skimmer is een oppervlakte reiniger en zuigt al het vuil naar zich toe.


Nog vragen over de meest geschikte vijverfilter voor jouw vijver? Neem dan contact op met één van onze Velda experts of kom langs bij ons tuincentrum in Hellevoetsluis.