Velda Algenbestrijding

Velda UV-C Filters

Velda UV-C Reservelampen

Velda Overige Algenbestrijding

Velda UV-C Units

Bestrijd en voorkom algen, met de algenbestrijdingsmiddelen van Velda. lees verder...

Artikelen 1 tot 36 van 51 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 36 van 51 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Algen ontstaan doordat overtollige voedingsstoffen in de vijver niet voldoende door de planten en vissen worden verwijderd. Deze voedingstoffen zorgen ervoor dat algen snel groeien en je er niet gemakkelijk afkomt. Het is belangrijk om algenbestrijding toe te passen, omdat de algen een negatief effect hebben op de gezondheid van de vijver en de vissen.


Het bestrijden van algen met Algea

Een goede manier om algen te bestrijden is door Algae te gebruiken. Algae wordt ook gebruikt om algengroei te voorkomen. Het is bij het gebruik van dit product belangrijk om de gebruiksaanwijzing te volgen. Hierin wordt aangegeven hoeveel Algae je moet gebruiken. Het product is zo samengesteld, dat wanneer je de juiste hoeveelheid Algea gebruikt, je vissen en planten niet aangetast worden en de algenbestrijding wel optimaal werkt.


UV-C Filters

Een lange termijnsoplossing om algenbestrijding toe te passen is door een UV-C filter te installeren. De ultraviolete straling die de UV-C lamp geeft doodt de algen die langs de lamp komen en zorgen ervoor dat je vijver snel glashelder wordt. Er zijn UV-C lampen die geschikt zijn voor de verschillende filters van Velda. Het is uiteraard belangrijk dat je de juiste UV-C Unit koopt die past in het filter. In de productomschrijving van de UV-C units wordt aangegeven voor welke filter de lamp UV-C algen bestrijdingsmiddel geschikt is.


Als je nog geen filter hebt, maar wel af wilt van de zweef- en slijmalgen in je vijver, dan kun je gebruik maken van een UV-C Filter. De UV-C filters werken op dezelfde manier, maar hebben geen aparte filter nodig. Vaak kunnen deze UV-C filters gecombineerd worden met vijverpompen en kunnen worden gezien als de perfecte manier om permanent van algen af te komen.


Snel en eenvoudig af van Draadalgen

De UV-C filters van Velda zijn niet geschikt om van draadalgen af te komen. Deze kunnen enkel bestreden worden met behulp van het Velda T-Flow Tronic systeem. Dit systeem werkt door mineralisatie. Hierdoor is de groei en vorming van draad- en slijmalgen niet meer mogelijk. Ook stimuleert de T-Flow Tronic de groei van waterplanten, waardoor je binnen enkele weken een algenvrije, gezonde en heldere vijver hebt.